OTVORENO PRVENSTVO AUSTRIJE

U Beču je 06. lipnja održano Otvoreno prvenstvo Austrije u borbama i katama za juniore i seniore u organizaciji Senseia Mareka Kubeka.
Na turniru je sudjelovalo dvjestotinjak natjecatelja iz trinaest zemalja, (Hrvatska, Francuska, Njemačka, Poljska, Češka, Nizozemska, Mađarska, Izrael, Norveška, Rusija, Srbija, Slovačka i Austrija) .
Hrvatsku je u kategoriji juniorki do 55kg. predstavljala Kristina Vugrin iz KKK Feniks Rude, te unatoč jakoj konkurenciji osvojila treće mjesto!!! U prvoj borbi pobijedila je Kristina knock-outom natjecateljicu iz Mađarske, a u drugoj natjecateljicu iz Poljske odlukom sudaca nakon knock-downa. Bolja od Kristine u polufinalu bila je Poljakinja Marta Zwierz, koja je i osvojila prvo mjesto u ovoj kategoriji. Ovo je bio posljednji juniorski nastup za Kristinu koja će se od sljedeće sezone boriti u seniorskoj  kategoriji.
Bravo Kristina !!!
OSU!

 

 

SLIKE SA 6. PROLJETNOG KYOKUSHIN KARATE KAMPA
NA LOŠINJU MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

 

TURNIR U RIJECI


24. travnja 2010. u sportskoj dvorani Dinko Lukarić u Rijeci, održan je turnir u organizaciji Carpe Diem Fight Cluba. Na turniru su nastupili predstavnici klubova: Bregana DIV, Fortis, Domenica, Mas Oyama, Budo ryu, Carpe Diem Fight Club te Feniks Rude. Natjecanje je brojilo 30-tak natjecatelja koji su bili podijeljeni u 7 kategorija.
Od članova KKK Feniks Rude Luka Ruklić osvojio je treće mjesto u kategoriji seniora, a Dario Pavlečić također treće u kategoriji starijih juniora.

NAJAVA 6. PROLJETNOG KYOKUSHIN KARATE KAMPA

Kamp će se održavati od 2. do 7. svibnja 2010. u Velom Lošinju, pod vodstvom Shihana Petera Voogta, 7.dan i Shihana Vlade Haljera, 5.dan, u organizaciji HKKO-a. Pažnja će biti posvećena vježbanju kata, borbenim tehnikama, kihonu i meditaciji. Kamp je otvoren za sve zainteresirane.

Daljnje informacije: HKKO Spring Camp 2010.pdf
Registration Form.pdfSLIKE S EUROPSKOG PRVENSTVA U PARIZU MOŽETE POGLEDATI U GALERIJIZAVRŠIO SEMINAR SHIHANA PETERA VOOGTA I SHIHANA VLADE HALJERA

Seminar u organizaciji HKKO-a koji se odvijao u klubu Feniks Rude i novopridošlom Carpe Diem Fight Club-u u Rijeci, završio je u petak jakim treningom. Shihan Peter Voogt i Shihan Vlado Haljer vodili su svakodnevne treninge koji su trajali od 07. do 11.12.2009. Shihan Voogt je na treninzima inzistirao na kihonu i katama koji su ujedno i njegova specijalnost, te demonstrirao i ispravljao tehniku. Treninzima su se također pridružili posjetioci iz susjedne nam Slovenije i gosti iz drugih klubova, te doprinijeli pozitivnoj atmosferi u jakim treninzima. Nekoliko članova kluba Feniks pristupilo je ispitu za viši pojas i nakon napornog i dugog polaganja zaslužilo jedan kyu više.

Fotografije i kratki film sa seminara možete pogledati u galeriji!KYOKUSHIN KARATE SEMINAR

RUDE – RIJEKA, 07. – 11.12.2009.


VODITELJI:

Shihan Peter Voogt, 7. DAN

Shihan Vlado Haljer, 5. DAN

 

 

 

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

20.00 – 22.00
KADETI
JUNIORI
SENIORI

18.30 – 19.15
LIMAČI

14.00 –
POLAZAK ZA RIJEKU

18.00 – 21.00 
TRENING U RIJECI

22.00 –
POLAZAK IZ RIJEKE

18.30 – 19.30
LIMAČI

19.00 – 20.30
SEIPAI KATA*
(*OD 4. KYU)

19.20 – 20.30
SUSHI HO KATA*
(*OD 4. KYU)

19.30 – 22.00
ISPIT ZA VIŠE POJASEVE

20.30 – 21.30
KADETI JUNIORI
SENIORI

20.30 – 22.00
KADETI
JUNIORI
SENIORI
KUP SAMOBORA 2009.

05. prosinca 2009. održan je Kup Samobora u organizaciji Hrvatskog Kyokushinkai Saveza, na kojem su među 90. natjecatelja nastupili i članovi KKK Feniks Rude. Natjecanje se odvijalo u 17 kategorija od limača pa sve do seniora. Predstavnici Feniksa uspjeli su osvojiti 4 medalje u 3 kategorije - prvo, drugo i dva treća mjesta.

EUROPSKO PRVENSTVO
PARIZ, 28.11.2009.

Francuska kyokushin karate organizacija (FKKO) u suradnji s Europskom kyokushin karate organizacijom (EKKO) i Francuskom karate federacijom (FFKDA) organizirala je 9. EP u kyokushinkai karateu u borbama i katama. Prvenstvo je održano u sljedećim kategorijama:

SENIORI (+ 18 G)

JUNIORI (15 – 17 G)

BORBE

KATE

BORBE

MUŠKARCI

ŽENE

 

MUŠKARCI
I ŽENE

MLADIĆI

DJEVOJKE

OPEN WEIGHT*
(* Bez
težinske
klasifikacije)

OPEN WEIGHT*
(*Bez težinske klasifikacije)

 

- 65 KG

- 75 KG

+75 KG

 

- 55 KG

+55 KG

 

ELITE
(18 – 35 G)

+ 35 G

 

ELITE
(18 – 35 G)

 

Hrvatsku kyokushin karate organizaciju (HKKO) predstavljali su Shihan Vlado Haljer, 5. DAN (predsjednik HKKO), Sempai Miroslav Fresl, 1. DAN (trener) i Kristina Vugrin, 2. KYU (natjecatelj).
Kristina Vugrin natjecala se u kategoriji juniorki do 55 kg i osvojila 3. mjesto!!!
Nakon dvije uvjerljive pobjede nad predstavnicama Francuske i Bugarske, Kristina je u polufinalu izgubila u (doslovno) posljednjoj sekundi dotada potpuno izjednačene borbe od prošlogodišnje prvakinje i ovogodišnje viceprvakinje, Španjolke Albe Piqueras.  
Detaljan pregled rezultata možete potražiti na stranici EKKO (vidi: Linkovi).
Slike i snimke borbi uskoro!

OSU!

KUP HRVATSKE U KATAMA
Sv. Martin pod Okićem

21.11.2009. u dvorani OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem održan je Kup Hrvatske u katama Hrvatskog Kyokushinkai saveza, s klubom Fortis kao domaćinom. Na natjecanju je nastupilo 52 natjecatelja iz 7 klubova među kojima su bili i predstavnici KKK Feniks Rude. Natjecanje je bilo podijeljeno u 8 kategorija od najmlađih limača sve do seniora. Članovi kluba Feniks Rude pokazali su svoje znanje u katama te uspjeli osvojiti osam medalja od kojih su dva prva, dva druga i četiri treća mjesta.


KYOKUSHIN KARATE SEMINAR
RUDE – RIJEKA, 07. – 11. 12.2009.

 

U razdoblju od 07. do 11.12.2009. održavat će se u organizaciji HKKO kyokushin karate seminar pod vodstvom Shihana Petera Voogta, 7. DAN iz Nizozemske i Shihana Vlade Haljera, 5. DAN, predsjednika HKKO.
Veći dio seminara održat će se u prostorijama kluba FENIKS u Rudama u redovnim terminima održavanja treninga (vidi: Klubovi).
U srijedu 09.11.2009. seminar će se održati u Rijeci u plavoj sali OŠ Kozala (ulaz s parkirališta) u razdoblju od 18.00 do 21.00 sat, a povodom ulaska kluba CARPE DIEM FIGHT CLUB u HKKO.
Dodatno se možete informirati preko e – maila:
kyokushin.feniks@gmail.com
gojkorucevic@gmail.com

OSU!
KYOKUSHIN KARATE SEMINAR, RUDE, 07. – 11.12.2009.


U razdoblju od 07. – 11.12.2009. održavat će se u prostorijama kluba Feniks kyokushin karate seminar pod vodstvom Shihana Petera Voogta, 7. DAN iz Nizozemske i Shihana Vlade Haljera,

5. DAN, predsjednika HKKO. Sve informacije o seminaru – broj treninga, vrijeme održavanja treninga… - moći ćete uskoro potražiti na našoj stranici. 
 
OSU!

 


EUROPSKO PRVENSTVO, PARIZ, 28.11.2009.Bulletin no.1


Attachments:

Entry form 1
Entry form 2
Personal Info
Accommodation form
Room booking
AKTIVNOSTI HKKO OD SVIBNJA DO RUJNA 2009.

Nakon proljetnog kampa u Velom Lošinju, članovi kluba Feniks nastupili su na posljednjem, četvrtom turniru Hrvatske kyokushinkai lige održanom u Sisku 31. svibnja i osvojili drugo mjesto na ljestvici ukupnog poretka klubova…

Već 07. lipnja nastupile su Filipa Hofer i Kristina Vugrin kao predstavnice HKKO na turniru u Beču koji je i ove godine okupio brojne natjecatelje svih uzrasta u borbama i katama. Kristina je osvojila 2., a Filipa 4. mjesto u borbama u kategoriji juniorki. Za Kristinu Vugrin ovaj turnir bio je utoliko značajniji što je prvi od tri kontrolna turnira - slijede turniri u Slovačkoj i Mađarskoj - za  Europsko juniorsko prvenstvo što će se održati u Parizu 28. studenog.

Dašak ovog putovanja kao i (nekad i naše) metropole slobodno udahnite s fotografija u galeriji.


Nakon što je predstavljao HKKO na 23. Europskom seniorskom prvenstvu održanom u Kijevu 23. svibnja, a kojom je prilikom HKKO nakon prošlogodišnjeg primitka u EKKO službeno postala članicom IKO (International Karate Organisation – Kyokushinkaikan) i nakon sudjelovanja na tradicionalnom, 42. ljetnom kampu u Papendalu kao jedan od instruktora – Shihan Vlado Haljer održao je seminar za članove kluba Feniks u razdoblju od 16. do 21. srpnja.
S. H. i Shihan Stanislav Blizniuk, predsjednik Ukrajinske kyokushin karate organizacije                                                                 

S. H. i Sensei Hibino, predstavnik IKO HonbuS. H. i Sensei Ewa Pawlikovska, višestruka europska prvakinja u lakoj kategorijiS. H. i Sensei Jan Soukup, aktualni viceprvak svijeta

S. H. i Sensei Lechi Kurbanov, jedan od najboljih kyokushin boraca današnjice

S. H. na Hoffmanovom putu prema Oštrcu
Na vrhu Oštrca

U razdoblju pak od 13. do 20. kolovoza održan je u Tribunju
5. ljetni kamp kluba Feniks  sa sudjelovanjem dvadesetak njegovih članova. Bilo je vruće.

Nešto više fotografija nego obično nalazi se u galeriji.


5. PROLJETNI KYOKUSHIN KARATE KAMP U VELOM LOŠINJU


U razdoblju od 03. do 08. svibnja održan je peti put uzastopce međunarodni kyokushin karate kamp u Velom Lošinju. Kao što je ranije bilo i najavljeno, posebni gost i glavni instruktor kampa bio je Shihan Peter Voogt, 7. DAN iz Nizozemske. Uz njega treninge su vodili Shihan Vlado Haljer, 5. DAN (predsjednik HKKO) i Sensei Bekim Neziri, 4. DAN iz Austrije. Četrdesetak karateka iz Hrvatske, Nizozemske, Austrije i Italije sudjelovalo je na kampu. Kako bi sudionici što više naučili u tjednu trajanja kampa, a u skladu sa svojim trenutnim znanjem, omogućeno im je da sami izaberu kojoj će grupi pripadati prilikom vježbanja kata i borbi.
Treninzi su održavani i na kopnu i u moru.. i danju i noću..
Shihan Voogt oduševio je svojim treninzima koliko i svojom strpljivošću u prenošenju znanja, a najavio je svoj dolazak i za sljedeću godinu.
Shihan Haljer pripremio je i ove godine brojne dodatne sadržaje: izlet brodom na otok Susak, izlet do crkvice Sv. Ivana, izlet u Mali Lošinj...
 
Slike možete potražiti u našoj galeriji kao i na stranici www.HD169.nl , link fotos.
OSU!
KUP OPĆINE BRDOVEC 2009.

U Prigorju Brdovečkom održan je 01. ožujka 2009. drugi turnir Hrvatske
kyokushinkai lige.
Na turniru su nastupila 118 natjecatelja iz 10 hrvatskih
kyokushin karate klubova. Turniru su prisustvovala i 3 natjecatelja iz Mađarske čiji se nastup naravno nije bodovao za hrvatsku Ligu.
Članovi KKK Feniks Rude osvojili su 6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje i time zauzeli 1. mjesto na ljestvici ukupnog poretka klubova.

 DETALJAN PREGLED REZULTATA


2. ZIMSKI KAMP U PARKU PRIRODE ŽUMBERAK

Na prosječnoj temperaturi od 10 stupnjeva ispod nule održan je 2. zimski kamp KKK Feniks Rude u razdoblju od 05. do 10. siječnja 2009. u žumberačkom mjestu Kalje. 
Kampu je prisustvovalo 27. karateka koji su trenirali dva puta na dan, a zamišljen je kao početak priprema za ovogodišnje turnire.
Voditelj kampa bio je Miroslav Fresl, 1.DAN.
Iako su svi treninzi održavani na otvorenome, u hladnoći i snijegu, svi smo uživali trenirati u idiličnom okruženju „uskočkoga“ Žumberka.
Ovom prilikom željeli bismo zahvaliti našim domaćinima u odmorištu Kalje na odličnoj usluzi i prijateljstvu tijekom našega boravka.

 
ISPITOM ZAVRŠENA SEZONA

Posljednja aktivnost Hrvatske kyokushin karate organizacije u 2008. godini
bio je ispit za više pojaseve održan u prostorijama kluba Feniks 13. prosinca.
Nakon iscrpljujućeg, šestosatnog ispita što je obuhvatio tri bitna elementa kyokushinkai vještine: kihon, kate, kumite – kandidati su odahnuli i preuzeli zaslužene pojaseve i diplome. Ispitivač je bio Miroslav Fresl, 1.DAN.
Kratak sažetak s polaganja možete pogledati u galeriji.
 Blagdanski odmor neće trajati dugo jer već 05. siječnja članovi kluba Feniks odlaze u Žumberak na zimski kamp.
A već nakon prve godine članstva HKKO u Europskoj kyokushin karate organizaciji možemo sa zadovoljstvom najaviti naše brojne aktivnosti u 2009. godini: peti proljetni kamp u Velom Lošinju, ljetni kamp u Papendalu, domaći i brojni inozemni turniri (Nizozemska, Austrija, Slovačka, Mađarska…), Europsko seniorsko prvenstvo u Kievu i Europsko juniorsko prvenstvo u Pragu itd.

HKKO  ŽELI VAM SRETAN BOŽIĆ I SVE NAJBOLJE U 2009.GODINI!
OSU!3. EUROPSKI TRENING KAMP

U bugarskom gradu Varni u razdoblju od 08. do 12. listopada održan je 3.Europski trening kamp namijenjen najboljim borcima zemalja članica Europske kyokushin karate organizacije. Tijekom kampa održan je i sastanak predstavnika pojedinih zemalja kao i seminar za usavršavanje i uspješniji rad trenera. Kampu je prisustvovalo stotinjak boraca, trenera i predstavnika zemalja iz Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Izraela, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Srbije, Španjolske, Švicarske, Velike Britanije i Tunisa.
Treninzi su održavani tri puta dnevno pod vodstvom Shihana Loeka Hollandera, Shihana Andrea Drewniaka, Shihana Joea Claronina, Shihana Tsutomua Wakiuchia i Shihana Hrista Traikova.
Primarni cilj kampa bio je homogenizirati zemlje članice EKKO-a i unaprijediti kvalitetu europskih boraca kroz zajedničke treninge i druženje. Na ovom je kampu velika pažnja posvećena i uvježbavanju boksačkih tehnika. Krajnji je cilj prethodnih, ovog i sljedećih kampova oblikovati tim koji će predstavljati Europu na sljedećem Svjetskom prvenstvu. Bugarska kyokushin karate organizacija pod vodstvom Shihana Hrista Traikova organizirala je ovaj kamp.
Hrvatsku kyokushin karate organizaciju predstavljali su: Shihan Vlado Haljer (predsjednik HKKO), Sempai Igor Vandekar, Filip Belak i Filip Bratoš. Korisnost kampa za naše mlade borce Belaka i Bratoša očitovala se na turniru održanom u Zaprešiću nekoliko dana po povratku iz Bugarske gdje su, iako ozlijeđeni, osvojili Belak 1.,a Bratoš 2. mjesto u kategoriji starijih juniora.
Slike naših predstavnika s kampa možete pogledati u galeriji kao i na linku EKKO.OSU!
KUP GRADA ZAPREŠIĆA

U Zaprešiću je 19. listopada održan prvi turnir ovogodišnje
„Hrvatske kyokushinkai lige“ u organizaciji tamošnjeg kyokushinkai karate kluba „Škola ratnika“. Na turniru je nastupilo 97 natjecatelja iz 11 klubova. Članovi kluba „Feniks“ osvojili su 8 medalja. Nakon prvog turnira klub „Feniks“ nalazi se na drugom mjestu ukupnog poretka klubova.


NOVI DOJO ZA KYOKUSHIN KARATE KLUB „FENIKS“ RUDE!

Nakon gotovo pet godina vježbanja u razredu O.Š. Rude članovi kyokushin karate kluba „Feniks“ imaju konačno prikladan prostor za trening. Dojo je otvoren 19. srpnja na adresi Rude 48. Otvorenju je prethodio trening i ispit za više pojaseve što ga je održao Shihan Vlado Haljer, 5.DAN, predsjednik Hrvatske kyokushin karate organizacije.
Posebni gosti otvorenja bili su Shihan Mladen Šančić, 7.DAN, predsjednik IBK Hrvatske i Sempai Tomo Fabekovec, 2. DAN.
Nakon podjele diploma za položene ispite i prikladnih riječi prijatelja kluba „Feniks“ uslijedilo je druženje što je trajalo dugo u noć…  
Slike možete pogledati u galeriji.

OSU!

 
5. OTVORENO PRVENSTVO AUSTRIJE U KYOKUSHINKAI

    KARATEU

U Beču je 15. lipnja održano Otvoreno prvenstvo Austrije u katama i borbama. Organizator i glavni sudac turnira bio je
Sensei Bekim Neziri, 4. DAN, predsjednik Austrijske kyokushin karate organizacije. Turniru je prisustvovalo 160 natjecatelja iz Austrije, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Srbije i Španjolske. Natjecatelji iz Hrvatske nastupili su samo u borbama i ostvarili odlične rezultate:       

SIMONA HOFER       :  2. mjesto
ANĐELKO GULIŠ      :  2. mjesto
FILIPA HOFER         :  2. mjesto
MARKO POLONIJO   :  3. mjesto
NIKOLA MATIJEVIĆ :  4.mjesto

Čestitamo!

Slike s turnira nalaze se u galeriji.

 22. EUROPSKO PRVENSTVO U KYOKUSHINKAI KARATEUDana 24. svibnja u španjolskom gradu Vitoria-Gasteiz održano je 22. Europsko prvenstvo u kyokushinkai karateu. Na Prvenstvu su nastupila 125 natjecatelja iz 22 zemlje. Kancho Shokei Matsui ( IKO predsjednik), Shihan Katsuhito Gorai ( IKO General Secretary) i Shihan Loek Hollander ( IKO International Committee Member) bili su posebni gosti Prvenstva. Članovi Hrvatske kyokushin karate organizacije: Shihan Vlado Haljer, Sempai Miroslav Fresl, Igor Vandekar i Marko Polonijo prisustvovali su ovom događaju. HKKO je imala samo jednog predstavnika na Prvenstvu: Miroslava Fresla. Miroslav se plasirao među prvih 16 natjecatelja u kategoriji do 80 kg. Nedostatku iskustva pridružio se i nedostatak sreće pa se nadamo boljem rezultatu sljedeće godine. Slike iz borbi možete potražiti u našoj galeriji kao i na službenoj stranici Europske kyokushin karate organizacije.

OSU!ŠPORTOM PROTIV DROGE!

Dana 15. svibnja održana ja na samoborskom stadionu akcija „Možeš ako hoćeš“ u organizaciji MUP-a i Poglavarstva Grada Samobora. Cilj ove akcije namijenjene učenicima osnovnih škola Samobora i okolice bio je upozoriti na težak problem ovisnosti o drogama među djecom i mladima kao i na moguće načine borbe protiv tog problema uključivanjem u razne izvannastavne programe poput glazbe, plesa, športa…
Članovi kluba „Feniks“ podržali su ovu odličnu akciju demonstriranjem kyokushinkai karate vještine.
Slike možete pogledati u galeriji.


4. PROLJETNI KYOKUSHINKAI KARATE KAMP U HRVATSKOJ

Četvrti proljetni kyokushinkai karate kamp održan je u Velom Lošinju od 04. do 09. svibnja. Organizator i glavni instruktor kampa bio je Shihan Vlado Haljer, 5. DAN. Pomoćni instruktori bili su: Sensei Bekim Neziri, 4. DAN, Sempai Leslie Naaktgeboren, 2. DAN, Sempai Fred Haljer, 2. DAN i Sempai Miroslav Fresl, 1. DAN.
Na kampu je sudjelovalo tridesetak karateka iz Nizozemske, Austrije, Italije i Hrvatske.Treninzi su održavani četiri puta dnevno s podjednakom zastupljenošću svih bitnih elemenata kyokushinkai karatea: kihona, kata i kumitea. Unatoč iscrpljujućim treninzima i ove je godine, baš kao i prethodnih, atmosfera bila odlična, a čemu je znatno doprinio Shihan Haljer organiziranjem brojnih dodatnih sadržaja: izlet na planinu SV. Ivana, izlet brodom po otocima...
Za sljedeću, petu godinu održavanja kampa najavljen je dolazak Shihana Petera Voogta, 7. DAN iz Nizozemske kao i brojnih drugih gostiju. Nadamo se da će biti jednako poučno i zabavno!!!
Osim u našoj galeriji, slike možete potražiti i na stranici
http://www.xs4all.nl/~vhaljer/katsu-heiwa.htmlTURNIR U DRENJU

Kyokushinkai klub „Enigma“ Drenje organizirao je 27. travnja turnir u borbama za kategorije limača, kadeta, juniora i seniora. Deset članova kluba „Feniks“ nastupilo je na turniru. Postignuti su sljedeći rezultati:

        ADAM LEHPAMER   : 3. mjesto u kategoriji mlađih limača
              SIMONA HOFER     : 2. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja
          ANĐELKO GULIŠ   : 2. mjesto u kategoriji starijih kadeta
KRISTINA VUGRIN : 1. mjesto u kategoriji juniorki
FILIPA HOFER       : 3. mjesto u kategoriji juniorki
FILIP BRATOŠ      : 2.mjesto u kategoriji seniora

Slike se nalaze u galeriji.

 

Utemeljitelj kyokushinkai karatea MASUTATSU OYAMA dolazio je često u Nizozemsku na poznati kamp u Papendalu. Bilo je to vrijeme kada se kyokushinkai karate tek počeo širiti svijetom i kada je  IKO (International Karate Organisation) tek postajao jednom od najvećih i najsnažnijih organizacija borilačkih vještina u svijetu, a upravo se iz Nizozemske kyokushinkai karate i proširio Europom. Gotovo idilične priče pričaju se o zajedništvu, prijateljstvu i “kovanju” duha i tijela  u tom vremenu. Iako je nakon Oyamine smrti (1994.) došlo do brojnih nesuglasica unutar Organizacije, a što je razvidno i po postojanju brojnih “kyokushinkai pravaca” , IKO i danas njeguje onaj isti duh na kojem je utemeljen. Ova slika iz kampa u Papendalu iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća svjedočanstvo je tog vremena.

1

Sosai Masutatsu Oyama, 10.DAN (1923.-1994.)
– utemeljitelj kyokushinkai karatea (u gornjem redu peti s desne strane)

Shihan Loek Hollander, 8.DAN – IKO International Committee Member
(u gornjem redu četvrti s desne strane)

Shihan Vlado Haljer, 5.DAN – predsjednik HKKO
(u redu ispod četvrti s desne strane)

 

 

KALJE 2008.

U organizaciji kyokushin karate kluba “Feniks” Rude održan je 12. i 13.01.2008. godine  prvi kyokushin karate zimski kamp  u Parku prirode Žumberak u mjestu Kalje. Dvanaest članova kluba sudjelovalo je na kampu, a voditelj je bio Miroslav Fresl. Volja za istinskim pomicanjem vlastitih psiholoških i fizičkih ograničenja, a u okruženju smirujuće planinske ljepote, očitovala se drugog dana kampa tijekom maratona dugog 25 kilometara. Dok su mlađi članovi trčali, hodali, a malo se i vozili, stariji su  uspješno odradili zadnji trening kampa.
Nadam se da ćete djelić dobre atmosfere osjetiti gledajući ovih nekoliko slika koje se nalaze u galeriji.

Osu!

 ČETVRTI PROLJETNI KYOKUSHIN KARATE KAMP U VELOM LOŠINJU OD 04. DO 09. SVIBNJA 2008. GODINE!

Sve informacije možete potražiti na adresi www.katsuheiwa.nl ili se obratiti na adresu Hrvatske kyokushin karate organizacije www.kyokushinkaikan.hr.
Najavu kampa i formular za prijavu možete pogledati ovdje:

NAJAVA , FORMULAR
The 9th World Open Karate Tournament took place on the weekend of November 16-18, in Tokyo Gymnasium, Japan.
   Kancho Shokei Matsui made the official opening of the tournament, which gathered 192 competitors from all over the world and thousands of spectators. IKO Kyokushinkaikan was the organiser.


24.11.2007. održano je natjecanje Kup grada Siska 2007.
Članovi KKK Feniks Rude odazvali su se ljubaznom pozivu domaćina,
te su sudjelovavši u odličnim borbama zasluženo klubu donijeli nagrade u raznim kategorijama.

93-94 g.
Anđelko Guliš  3. mjesto
Marko Škiljan   5. mjesto

U juniorskoj kategoriji
Alen Mađerić  4. mjesto
Filip Belak      5. mjesto
Nikola Matijević 6. mjesto
Petar Krizmanić 7. mjesto

U kategoriji mlađih kadetkinja 95-96 g.
Simona Hofer  3. mjesto

Juniorke
Kristina Vugrin 1. mjesto
Filipa Hofer      2. mjesto
Ana Marija Matijević 4. mjesto
Martina Matijević      6. mjesto
Kristina Vugrin proglašena je najboljom tehničarkom turnira.